John Arne Riise – tidenes beste norske fotballspiller

John-Arne-Riise-fulham

John Arne Riise er tidenes suverent beste norske fotballspiller, men dette er noe han aldri kommer til å få anerkjennelse for, i hvert fall ikke av pressen, fordi det har vært så mye tull!

Tidenes beste norske fotballspiller, er ikke det litt drøyt tenker du kanskje? Men hva med Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær? Det mange glemmer er at disse to gutta aldri var fast på henholdsvis Chelsea og Manchester United. John Arne Riise har vært fast på topplag i tre av verdens tøffeste ligaer: fransk Ligue 1, engelsk Premier League og italiensk Serie A over en periode på rundt 15 år. Han har vært en viktig brikke hos disse og til tider vært blant Europas beste venstrebacker. Bare se på de første årene hans i Liverpool og deler av perioden i Roma da han tidvis herjet på banen (inkludert at han mer eller mindre på egen hånde senket Juventus i en av toppkampene i 2008/2009 sesongen). Han er også den mannen med flest landskamper for det norske landslaget, 109 pr. dags dato.

Problemet hans er at han har fått for mye oppmerksomhet opp gjennom årene som han lett kunne vært foruten: SMS-sjekking, rød Ferrari, skilsmisser, økonomiske problemer, kapteinsbråk samt etterlysning av mer hyllest av seg selv har ødelagt fokuset på at mannen faktisk er og har vært en stor fotballspiller. Men uansett hvor store problemer han har hatt privat, har mannen i hvert fall forholdt seg 100% profesjonell på banen.

Til slutt for å illustrere hvor lite populær fyren har klart å bli i sin hjemby: Utenfor Color Line-stadion i Ålesund er det en statue som utvilsomt har John Arne Riises utseende, men den bærer ikke hans eget navn, den heter kun «fotballspilleren».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s