Mugabe i København

Er du en av de som har tatt turen til København de siste dagene for å protestere litt under klima-toppmøtet kanskje? Mens du sloss litt med politiet og får hodet ditt presset ned i den danske brosteinen av en hyggelig konstabel, kan du kanskje ofre en tanke til de mange som sulter i det en gangs så velfungerende landet Zimabwe, mens de har en politisk elite som lever i sus og dus?

Som sikkert mange har fått med seg befinner Zimbabwes omstridte president, Robert Mugabe seg også på klimatoppmøtet i København. Egentlig er Mugabe og hans familie nektet innreise til samtlige EU-land etter å ha sjikanert europeiske valgobservatører i 2002, men siden konferansen er i FN-regi, kan Mugabe og andre diktatorer kose seg med en førjuls-tur til Europa likevel.

I anledning sin ankomst framførte den alltid like sjarmerende despoten et egenskrevet klimadikt til verdenspressen. Se diktatoren framføre diktet sitt her. Med en slik ankomst er det bare å glede seg til diktatoren inntar talerstolen senere idag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s