Rykter og diverse du aldri får lese om i avisene

Takket være internett kan vi idag lese om alle slags legender og myter som før bare eksisterte på folkemunne.

I ytringsfrihetens navn benytter jeg dermed anledningen til å omtale følgende myter/rykter:

– Bjørge Lillelien var uekte sønn av Vidkun Quisling

Se bildene og bedøm selv

 

 

 

 

 

Far og sønn?

– Hans Wilhelm Steinfeld er pølsekjendisen

Egentlig ikke en myte men en ganske etablert sannhet.

– Mort

en Abel og Marius Holst forsøkte å voldta Marianne Aulie

Popstjernen og regissøren var de to kjendisene som Marianne Aulie navnga på direktesendt radio, som forsøkte å voldta henne tidlig på nitti-tallet.

– Dronning Sonja er en real drittkjerring mot gardistene

Også en myte som egentlig er en sannhet. Mang en gardist har fortalt historier om stakkars medssoldater som har sagt «God kveld, Dronning» og blitt sendt i kakebu/refset, fordi de ikke har lov til å snakke til Dronningen uten at de har blitt snakket til først. Snakk om folkelighet!

I tillegg kan det nevnes ting som at gardistene har måttet finne seg i diverse krumspring ifra en beruset Ari Behn, til lille Marius’ steinkasting og tysting på gardister som ikke står helt i ro.

– Prinsesse Märtha Louise hadde et forhold til en gift engelsk mann

På slutten av nitti-tallet, lenge før noen hadde hørt om Ari Behn, var prinsesse Märtha Louise årsaken til en skilsmisse i England. Saken vakte stort ståhei i England, men har av en eller annen grunn blitt lite omtalt i norske medier. Hvorfor det mon tro?

I tillegg tok den forsmådde hustruen saken til retten og anklaget prinsessen for å ha ødelagt ekteskapet deres. Av frykt for å bli stilt for britisk rett tok det derfor flere år før Märtha Louise var å se i sin bestefars fødeland igjen.

Selv om saken så godt som aldri har blitt omtalt i norske medier, har den såvidt fått noen linjer på Aftenpostens engelske utgave:

http://www.aftenposten.no/english/royals/article1902258.ece

5 tanker på “Rykter og diverse du aldri får lese om i avisene

 1. De fleste myter og rykter, er ikke lenger det. Gjennomsiktigheten i samfunnet gjør ikke hemmeligheter spennende lenger, eller kanskje gir enda mer hemmeligheter vi aldri får vite om? God blogg du har, forresten !

 2. Hei,

  Likheten mellom Quisling og Lillelien er påfallende, men den beviser ingen ting. Det finnes mange kjødelige fedre og sønner som ligner mindre på hverandre enn dette. Bare blodprøver beviser noe.

  Derimot vil det være mer konstruktivt å finne ut hvor den påståtte far, nemlig Vidkun Quisling, befant seg i tidsrommet ni måneder forut for Bjørge Lilleliens fødsel. Han befant seg da ikke i Norge, men i Russland. Han var dessuten opptatt med sine to koner på den tiden; et litt kinkig problem han aldri fant helt utav. Men han var neppe opptatt av Contance Lillelien fra Røyken i Buskerud.

  • Du kan din Lillelien-slektshistorie altså;)
   Nå er det vel ingen som i rent alvor påstår at Bjørge Lillelien faktisk var sønnen til Quisling da! Men at de var så like som de faktisk var, er jo litt morsomt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s