Jonas Gahr Støre – en hyllest

La oss innrømme det en gang for alle: Det står dårlig til med politikerstanden i Norge. Når til og med mamma-dalten, blodsossen og naken-baderen Fabian Stang klarer å bli ordfører i Oslo, kan hvem som helst bli det. Men, heldigvis finnes det et unntak, utenriksminister, Jonas Gahr Støre.

Denne Sourbonne-utdannede halvguden i norsk politikk, får alle andre statsrådene til å framstå som en gjeng forfylla neandertalere. Der tidligere norske utenriksministere (Ja, Jan Petersen, vi snakker om deg!) på internasjonale toppmøter har prøvd å gjøre seg forstått ved hjelp av halvstotrende grunnskole-engelsk, kommer språkmektige Jonas med sin flytende fransk og engelsk, og får lille Norge til å fremstå som en utenrikspolitisk stormakt.

Det skal mye til for å finne noe galt å si om Jonas. Ikke er han noen Jan Simonsen som flyr på homsebarer og lar kosovo-albanske strippere bo hjemme hos seg. Ikke har han noensinne stått full på Stortingets talerstol, ikke snyter han på skatten, noen hemmelig konto i Sveits har han (forhåpentligvis) ikke heller. Den eneste kritikken Jonas Gahr Støre noensinne har fått, er enkelt og greit at han er for flink, og dermed stiller alle andre i et veldig dårlig lys.

Eneste gode grunnen til å håpe på at Arbeiderpartiet beholder regjeringsmakten til høsten, er at vi får beholde denne mannen som utenriksminister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s